Rechter buigt zich opnieuw over wurgzaak Emmen

Bieuwke O. in de rechtszaal op 30 juni (tekening: Annet Zuurveen)
Bieuwke O. in de rechtszaal op 30 juni (tekening: Annet Zuurveen)
EMMEN/ASSEN - Een strafeis was er al gevormd, maar de uitspraak in juli bleef uit. De rechtbank in Assen buigt zich daarom komende week opnieuw over de zaak tegen Bieuwke O. uit Emmen.
De 51-jarige vrouw wordt ervan verdacht haar man begin dit jaar in zijn slaap te hebben gewurgd. Op 30 juni stond de Emmense voor de rechter en hoorde
tegen zich eisen.

Meer onderzoek

Maar de rechtbank in Assen besloot op 7 juli voorlopig geen uitspraak te doen in deze wurgzaak. De rechter wil eerst meer onderzoek naar de doodsoorzaak van de 53-jarige Emmenaar. De zaak wordt komende donderdag weer opgepakt door de rechtbank in Assen.

Toxicoloog

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bleek dat er een kans is dat de man aan een alcoholvergiftiging is overleden en niet door verwurging. De rechtbank wil meer duidelijkheid van een toxicoloog van het Nederlands Forensisch Instituut. Het slachtoffer had een alcoholpromillage van 3,3 in zijn bloed. Een hoeveelheid die volgens deskundigen dodelijk kan zijn.
Volgens het OM wordt Bieuwke O. naast de moord op haar man ook verdacht van poging tot moord op haar 17-jarige dochter. In de nacht van 23 op 24 januari zou de vrouw haar man met een sjaal hebben gewurgd. Daarna probeerde ze ook haar dochter om te brengen, maar dat mislukte omdat het meisje wakker werd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.