Weer is het raak in Hoogeveen: technische recherche onderzoekt oorzaak brand

HOOGEVEEN - Was het de pyromaan van Hoogeveen die gisteravond de brand aan de Lage Holt veroorzaakte? Onderzoek van de politie moet dit uitwijzen, vandaag gaat de technische recherche er mee aan de slag.
Gisteravond werd een
. De politie houdt rekening met brandstichting: "Maar zeker weten doen we het niet, voor hetzelfde geld is er een technische oorzaak", zegt politiewoordvoerder Nathalie Schubart.
Ook een tweede garage en een auto onder een carport gingen in vlammen op.

Resten afgekoeld

"Gezien de reeks verdachte branden van afgelopen tijd in Hoogeveen, is de verdenking van brandstichting wel reëel. Pas vandaag kunnen we daar goed onderzoek naar doen, de technische recherche moet wachten tot alle resten voldoende zijn afgekoeld", zegt de politiewoordvoerder.

Afwijkend tijdstip

Afwijkend bij de brand van gisteravond is het tijdstip waarop het vuur werd ontdekt. Bij de meeste brandstichtingen van de afgelopen tijd ontstonden de branden in de nacht of de vroege ochtend. De brand aan de Lage Holt werd rond 21.30 uur ontdekt. Dat is ook bij de politie opgevallen. "Het is inderdaad een heel ander tijdstip, daarom moeten we alles uitsluiten", aldus Schubart van de politie.

De reeks

Sinds april 2013 waren er in Hoogeveen al ruim zestig verdachte branden. Alleen al voor dit jaar staat de teller op bijna twintig branden.
Hoe lang het onderzoek naar de brand aan de Lage Holt gaat duren, kan de politie nog niet inschatten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.