Motorcross op TT Circuit niet spectaculair genoeg, bulten worden opgehoogd

Trainingen op het circuit in Assen (Rechten: Kim Stellingwerf)
Trainingen op het circuit in Assen (Rechten: Kim Stellingwerf)
MOTORCROSS - Bijna een week lang is er gewerkt aan het maken van een zandbaan voor de Grand Prix motorcross op het TT Circuit in Assen, maar vandaag tijdens de eerste trainingen blijkt dat de baan voor te weinig spektakel zorgt.
Dat vindt althans de organisator van het internationale evenement Youthstream.
Youthstream heeft Lee van Dam, de organisator in Assen, gevraagd om de springbulten op te hogen. Dat gebeurt komende nacht.
Vandaag druk programma
Volgens Van Dam is het niet mogelijk om het circuit vandaag nog aan te passen, vanwege het drukke programma. De races van vandaag, de Europese wedstrijden en de wedstrijden voor veteranen, zullen vanmiddag op het huidige circuit verreden worden.

Leem

Het wereldkampioenschap van morgen in Assen moet er spectaculairder uit komen te zien, met hogere springbulten. Komende nacht wordt het circuit op twee plekken opgehoogd met leem.
Het zandcircuit in Assen is aangelegd onder toeziend oog van Greg Atkins uit Nieuw-Zeeland. Hij was jarenlang de vaste circuitbouwer van het wereldkampioenschap.
Ook vanuit het publiek wordt niet overal even enthousiast gereageerd op het aangelegde circuit:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.