Coldenhoff wint kwalificatieheat MX1 op TT Circuit

De motorcrossers reden vandaag de kwalificatieheat (Rechten: Kim Stellingwerf)
De motorcrossers reden vandaag de kwalificatieheat (Rechten: Kim Stellingwerf)
MOTORCORSS - Glenn Coldenhoff uit het Brabantse Heesch won vanmiddag op het TT Circuit in Assen verrassend de kwalificatieheat in de MX1, de koningsklasse van het WK motorcross.
Hij start morgen van poleposition. De tweede plaats was voor de Belg Jeremy van Horebeek, de Fransman Gautier Paulin eindigde op plek drie. Mike Gijsbertsen uit Linde sloot de kwalificatiewedstrijd af op plek zestien. De races in de MX1-klasse zijn morgen om 14.05 en 17.00 uur.

MX2-klasse

In de lichtere MX2-klasse was de Fin Harri Kullas de beste, voor de Brit Max Anstie en de Let Pauls Jonass. Rick Folkers uit Emmer-Compascuum werd 22ste in de kwalificatieheat. De races in MX2-klasse zijn morgen om 13.05 en 16.00 uur.

Hogere bulten

Het wereldkampioenschap motorcross doet dit weekend voor het eerst het TT Circuit in Assen aan. Op het circuit is een zandbaan aangelegd, maar die bleek vandaag tijdens de eerste crossdag voor te weinig spektakel te zorgen. Dat vond althans de organisator, die daarom wil dat de springbulten opgehoogd worden. Dat gebeurt vannacht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.