GroenLinks en D66 in Meppel willen onderdak bieden aan vluchtelingen

Vluchtelingen in Oranje (archieffoto RTV Drenthe)
Vluchtelingen in Oranje (archieffoto RTV Drenthe)
MEPPEL - Het is de morele plicht van de gemeente Meppel om vluchtelingen op te vangen. Dat vinden de partijen D66 en GroenLinks.
De partijen wil dat ook Meppel onderdak gaat bieden aan asielzoekers. Ze hebben hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college van B en W. De partijen willen onder meer weten of het college al benaderd is door het COA, of ze positief tegenover de opvang van vluchtelingen staat en of er in de gemeente geschikte locaties voor zijn.
Morele plicht
"Vanuit oorlogsgebieden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika nemen mensen enorme risico's omdat ze, ten einde raad, hun land willen ontvluchten", schrijven de partijen aan het college. "In gammele bootjes wagen hele families de overtocht naar de Europese Unie. Een tocht onder erbarmelijke omstandigheden en met gevaar voor eigen leven. Wij zijn van mening dat deze situatie ook een morele plicht voor opvang van deze vluchtelingen met zich meebrengt binnen onze gemeente."
Tekort aan opvanglocaties
Al maanden trekken duizenden vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Afrika Europa binnen. Dit zorgt in onder meer Nederland voor een tekort aan opvanglocaties.
Eerder deze week werd bekend werd bekend dat er in de TT Hall in Assen een noodopvang komt voor maximaal zeshonderd vluchtelingen. Ook de gemeente Emmen is benaderd voor de opvang van asielzoekers. Verder wordt de opvang in Veenhuizen tijdelijk uitgebreid met tweehonderd extra bedden en is de gemeente Borger-Odoorn met het COA in gesprek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.