Aanhouding verdachte voor brandstichtingen in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Een 39-jarige inwoner van Hoogeveen is vanmorgen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij brandstichtingen in Hoogeveen.
Volgens de politie kan de verdachte in verband worden gebracht met een deel van de brandstichtingen. De man zit vast. Sinds eind mei zijn in Hoogeveen rond de twintig branden gesticht.
Meerdere brandstichters
De politie denkt niet dat het met deze aanhouding helemaal voorbij is met de brandstichtingen. Volgens woordvoerder Nathalie Schubart van de politie zijn er waarschijnlijk meerdere brandstichters actief in Hoogeveen. Om hoeveel personen het gaat is niet bekend.

"Wij weten meer"

De politie wil verder niet al te veel ingaan op de aanhouding van vanmorgen, omdat eerst nu met de Hoogevener zal worden gesproken. "Wij weten meer dan wij nu gaan vertellen," aldus
woordvoerder Nathalie Schubart, die nog wel stelt dat er geen hard bewijs is voor een verband tussen de brandstichtingen van dit jaar en die van vorig jaar.

Drie branden

Afgelopen weekend waren er drie branden in Hoogeveen. Een auto, een fietskar en een garagebox gingen in vlammen op. De 39-jarige man wordt niet direct met deze branden in verband gebracht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.