Stelling: Elke provincie in Nederland moet haar eigen rechtbank hebben

De rechtbank in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
De rechtbank in Assen (archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - De rechtbank van Assen gaat mogelijk vanaf 2016 dicht. In de provinciehoofdstad worden vanaf dat jaar alleen nog kleine juridische geschillen afgehandeld. Dat zou kunnen in een gehuurde zaal.
Dat meldde
vorige week namens de Orde van Advocaten in Overijssel.
De Overijsselse advocaten zeggen zeker te weten dat zeven rechtbanklocaties sluiten, waaronder die in Assen. De zaken verhuizen naar andere locaties. Personeel van de rechtbank en rechters moeten mee verhuizen. De plannen zouden 120 miljoen euro moeten opleveren.

Open of dicht?

Moet de rechtbank in Assen open blijven of kunnen verdachten, rechters en advocaten ook wel naar een andere provincie reizen voor een zitting? De stelling is vandaag dan ook: Elke provincie in Nederland moet haar eigen rechtbank hebben.

Stelling



Om vier uur worden de plannen voor de rechtbanken bekend gemaakt door de Raad voor de Rechtspraak. Meer hierover in Drenthe Nu op Radio Drenthe.


Kamervragen
Bij de Statenfractie van
is geschrokken gereageerd op de mogelijkheid dat de rechtbank volgend jaar uit Assen verdwijnt. De
gaan vragen stellen over de mogelijke sluiting van de rechtbank.


Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op
en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

De stelling ging afgelopen vrijdag over het terugdraaien van de maximum snelheid naar 120 kilometer per uur. 904 stemmers vinden het geen goed idee om de maximum snelheid weer te verlagen. 36 procent (511 stemmen) van de stemmers vindt het wel een goed plan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.