Onderzoek regio Assen-Groningen: nieuwe woningen vooral in stedelijk gebied

ASSEN - Ondanks de naderende krimp zijn er de komende jaren toch een paar duizend nieuwe woningen nodig in de regio Assen-Groningen.
Die huizen moeten vooral in de stedelijke gebieden komen en zijn ook steeds vaker bedoeld voor eenpersoonshuishoudens.
Behoefte wordt groterDat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de regiovisie Assen-Groningen. "De woningbouw was een aantal jaren minimaal, maar we zien nu de behoefte aan woningen voorzichtig toenemen", aldus de Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra.
Maatwerk
Volgens Stelpstra is wel duidelijk dat de vraag is veranderd. "Mensen willen liever naar stedelijke gebieden en blijven daar ook vaak langer wonen. Er moet meer maatwerk komen, de tijden dat er uniforme huizen werden gebouwd, lijken voorbij."
In 2014 kwamen er in het gebied 1270 woningen bij, vooral in de stad Groningen, maar ook in Assen groeide de woningvoorraad bovengemiddeld.
De betrokken provincies en gemeenten in de regio Assen-Groningen gaan de komende maanden met elkaar in overleg om afspraken te maken over de bouw van nieuwe woningen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.