Openbaar Ministerie niet in cassatie in zaak ex-marinier Marcel T.

Marcel T. in de rechtbank (tekening: Annet Zuurveen)
Marcel T. in de rechtbank (tekening: Annet Zuurveen)
EMMEN - De zaak rond ex-marinier Marcel T. uit Emmen lijkt afgesloten te zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) en T. gaan niet in cassatie tegen de uitspraak in het hoger beroep.
Marcel T. werd begin deze maand in het hoger beroep veroordeeld tot
, waarvan 301 dagen voorwaardelijk voor een poging tot doodslag op zijn ex-vrouw. T. had zijn voorarrest al 419 dagen vastgezeten. De ex-marinier kreeg nog een werkstraf van 240 uur opgelegd en ook moet hij zich in de proeftijd laten behandelen in een psychiatrische kliniek.
Eis
Het OM had vier jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk geëist. Ondanks de lagere straf, besloot het OM niet in cassatie te gaan tegen de uitspraak van het gerechtshof in Leeuwarden.
Gijzelingsdrama
De ex-marinier werd in 2012 door de rechtbank in Assen veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk voor een gijzelingsdrama in juli 2009. Die zomerdag drong de man, ondanks een contactverbod de woning binnen, gijzelde zijn vrouw en zijn acht jarige zoon. Hij mishandelde de vrouw en stak haar met een mes in haar borst. Een arrestatieteam maakte een einde aan dit drama.
Als schadevergoeding moet de man zijn ex-vrouw 1500 euro betalen en zijn zoon 1200 euro betalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.