Brussel stemt in met overname Fokker

Het personeel werd in juli geïnformeerd (Rechten: Fokker Hoogeveen)
Het personeel werd in juli geïnformeerd (Rechten: Fokker Hoogeveen)
HOOGEVEEN - De overname van Fokker Technologies door de Britse toeleverancier aan de luchtvaartindustrie GKN stuit niet op bezwaren in Brussel. De Europese Commissie keurde vandaag de overname goed. Bij Fokker in Hoogeveen werken zo'n duizend mensen.
Er is weinig overlap tussen de twee bedrijven en dus vormt de samengang geen gevaar voor de concurrentie, aldus Brussel.
Luchtvaart en auto
Fokker is gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van lichtgewicht vliegtuigonderdelen, bekabeling en landingsgestellen. GKN is een stuk groter en is behalve in de luchtvaart ook actief in bijvoorbeeld de auto-industrie.
Goed nieuws
In juli noemde directeur Rob Goossens van Fokker in Hoogeveen de overname goed nieuws. "De overname zat er al veel langer aan te komen. GKN is een grote divisie op het gebied van Aerospace, dat is heel goed voor Fokker", aldus Goossens in juli.
Fokker was in handen van investeringsmaatschappij Arle Capital. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 706 miljoen euro.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.