Opluchting in Hoogeveen na aanhouding van brandstichter

HOOGEVEEN - "He he, gelukkig, we hebben er eentje te pakken!" Dat hoort burgemeester Karel Loohuis vandaag in Hoogeveen nadat bekend is geworden dat een van de mogelijke pyromanen is opgepakt.
"Ik ben blij dat er in ieder geval een doorbraak is in een aantal van de brandstichtingszaken", aldus Loohuis op Radio Drenthe. "Er was wel onrust in Hoogeveen."
Niet alle branden
De burgemeester benadrukt net als de politie dat de 39-jarige man die vandaag is opgepakt, niet verdacht wordt van alle branden in Hoogeveen. "Ik hoop dat er nog snel iemand anders wordt aangehouden", aldus Loohuis. "Het rechercheteam is daar ook op gericht. Maar dan moeten er wel duidelijke aanwijzingen en bewijzen zijn."
Twee prioriteiten
Voor de politie Noord-Nederland waren de branden een grote prioriteit, zegt Loohuis. "Je kunt zeggen dat er los van de moordzaken twee prioriteiten waren volgens de politie: de bedreigingen richting de Jumbo supermarkten en de branden in Hoogeveen."
Opluchting
Verslaggever Peter Vegter sprak in de Alteveerstraat met meerdere opgeluchte bewoners. "Sommige bewoners willen niet voor de microfoon reageren, omdat ze toch beducht zijn op meerdere daders", aldus verslaggever Vegter.
Morele schade
"Ik ben wel blij met de aanhouding, maar je moet even wachten of ze de goeie hebben en of er meer zijn", zegt een andere bewoner op Radio Drenthe. "Het richt ook morele schade aan bij de mensen. Er is angst, vooral bij de oudere mensen. Voordat ze naar bed gaan, kijken ze altijd even of er wat bijzonders is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.