Vrouw gedwongen tot webcam-seks in vakantiehuisje Klazienaveen: 21 maanden cel geëist

Webcam-seks (archieffoto RTV Drenthe)
Webcam-seks (archieffoto RTV Drenthe)
KLAZIENAVEEN - Een 33-jarige man uit Putten moet als het aan de officier van justitie ligt, 21 maanden de cel in voor mensenhandel, uitbuiting en heling. Volgens justitie heeft de man vanaf vorig jaar september vier maanden lang een vrouw gedwongen tot webcam-seks. Dit gebeurde in Klazienaveen, Putten en Kesteren.
De man uit Putten kreeg vorig jaar op zijn toenmalige werk verkering met de vrouw die binnen datzelfde bedrijf werkte als schoonmaakster. De vrouw trok snel bij de man in. Spoedig werden de banden met vrienden en familie verbroken.
Webcam-seks
Het stel betrok een vakantiewoning in Putten en later in Klazienaveen. De vrouw werd tien uur per dag gedwongen tot webcam-seks. Dit gebeurde voor een laptop, waarvan later bleek dat die was gestolen. "Gekocht via Marktplaats", zei de man. De vrouw zei dat zij voor alles toestemming van de man moest vragen. En droeg zij al haar verdiensten aan hem af.
Zus
In januari wist de vrouw toch via de mail contact te leggen met haar zus. Die stapte naar de politie. De man hield vol dat hij zijn vriendin nooit ergens toe heeft gedwongen. De officier vindt dat hier wel sprake is van mensenhandel, omdat de vrouw financieel- en sociaal afhankelijk was van de verdachte. Hiervan heeft de man misbruik gemaakt.
De geleden schade, bijna 9500 euro, moet de man volgens de eis aan het slachtoffer betalen. Bijzonder, omdat de vrouw geen schadeclaim heeft ingediend.
Over twee weken volgt de uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.