Pantserwagendief vlak voor rechtszaak weer opgepakt

De gestolen pantserwagen
De gestolen pantserwagen
HAVELTE - De 53-jarige man die in juni vorig jaar een pantserwagen stal van het terrein van de Johannes Postkazerne in Havelte, is gisteravond weer opgepakt.
De man zou zijn 78-jarige vader uit Oldenzaal thuis hebben mishandeld. Het slachtoffer zegt tegen RTV Drenthe dat zijn zoon verdacht wordt van poging tot doodslag. "Hij is door zeven agenten uit huis gehaald."
De politie wil de aanhouding bevestigen noch ontkennen.
Pantserwagen
Morgen stond bij bij de rechtbank in Zwolle de zaak over de pantserwagendiefstal gepland. Of die doorgaat, nu de man opnieuw vastzit, is nog afwachten. De advocaat van de verdachte wil geen commentaar geven. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland wordt gekeken of de zaken later tegelijkertijd worden behandeld.

Veteranendag

De man nam de tank vorig jaar op Veteranendag mee. Hij was onderweg naar Den Haag om daar tijdens de landelijke Veteranendag aandacht te vragen voor de behandeling van oud-militairen zoals hij. Op de A28 bij 't Harde kreeg hij pech en werd hij aangehouden.
Zonder sleutel
In augustus vorig jaar werd duidelijk dat het wachtpersoneel van de kazerne niet goed had opgelet. Het gestolen pantservoertuig, een YPR, kon zonder sleutel worden gestart. De veteraan had blijkbaar voldoende kennis om het voertuig te starten en te besturen.

Stressstoornis

De Overijsseler is een veteraan die onderdeel uitmaakte van Dutchbat III. Hij was een van de militairen die in 1995 de val van Srebrenica meemaakte. Zijn vader vermoedt dat de oud-militair lijdt aan een posttraumatische stressstoornis (PTSS), maar dat is nooit vastgesteld omdat hij weigert zich te laten onderzoeken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.