Rechtbank Noord-Nederland: ingrijpende keuze, maar noodzakelijk

De rechtbank in Assen (archieffoto RTV Drente)
De rechtbank in Assen (archieffoto RTV Drente)
ASSEN - De keuze om bij de rechtbank in Assen alleen nog eenvoudige zaken te behandelen, is "ingrijpend maar noodzakelijk om de Rechtbank Noord-Nederland goedkoper en efficiënter te laten werken". Dat meldt het gerechtsbestuur van de noordelijke rechtbank vandaag.
De rechtbank in Assen behandelt op termijn alleen nog kleinere zaken, zoals kanton- en politierechterzaken en bepaalde bestuursrechtszaken. Alle overige taken, zoals straf- en familiezaken en faillissementen, worden overgebracht naar de rechtbank in Groningen. Ook een groot deel van het personeel in Assen (een kleine tweehonderd medewerkers) verhuist mee.
Leeuwarden
De Rechtbank Noord-Nederland heeft drie locaties (Assen, Groningen en Leeuwarden) en heeft qua oppervlakte het grootste arrondissement van Nederland. De rechtbank in Leeuwarden blijft buiten schot.
Niet reageren
De ondernemingsraad van de Rechtbank Noord-Nederland zegt nog niet te kunnen reageren op de plannen voor de rechtbanken. "Dat zal pas gebeuren na grondige bestudering van de stukken en na intern overleg", aldus de OR.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.