Hagel, onweer en rukwinden: zware buien op komst

De verwachting van zes uur van buienradar.nl
De verwachting van zes uur van buienradar.nl
ASSEN - RTV Drenthe-weervrouw Leidi van der Veen waarschuwt Drenthe voor fikse regen- en onweersbuien.
Vanuit het zuidwesten komt vanmiddag een gebied met veel regen ons land binnen. "De lucht waarin we ons bevinden is zeer onstabiel en vochtig. Omdat de temperatuur vandaag is opgelopen, ontstaan er spontaan regen- en onweersbuien", legt onze weervrouw uit.
Hagel en rukwinden
Leidi verwacht dat de buien vergezeld gaan van hagel en rukwinden. "Ze trekken aan het einde van de avond of aan het begin van de nacht weg, maar daarna volgen er nog regenbuien", aldus de weervrouw.
Code oranje
Het KNMI heeft voor Drenthe code geel voor gevaarlijk weer afgekondigd. Voor de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland is zelfs code oranje voor extreem weer ingesteld. In die provincies kunnen zeer zware onweersbuien voorkomen met hagel en lokaal veel neerslag.
Vorige week maandag liepen bij noodweer straten onder water in Norg, Bovensmilde en Beilen. Ook waaiden meerdere bomen om.
Niet op de vluchtstrook
Rijkswaterstaat adviseert automobilisten het rijgedrag aan te passen op wegen waar het hard regent. Als het echt te gek wordt, is het beter een parkeerplaats op te zoeken. Rijkswaterstaat adviseert mensen niet op de vluchtstrook te stoppen.

Noodweer kan mooie plaatjes opleveren! Mail ze naar website@rtvdrenthe.nl Last van wateroverlast of andere stormschade? Mail dan ook!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.