Vroeg werk van Karel Appel ontdekt in Assen

Het ontdekte werk van Karel Appel (Rechten: Tussen Kunst en Kitsch / Avrotros)
Het ontdekte werk van Karel Appel (Rechten: Tussen Kunst en Kitsch / Avrotros)
ASSEN - Tijdens opnames van Tussen Kunst en Kitsch is een vroeg werk van Cobra-kunstenaar Karel Appel ontdekt. Schilderijenexpert Richard ter Borg deed de vondst in het Drents Museum in Assen.
De huidige eigenaar kocht het werk, een reliëf van een kindfiguur, op het Waterlooplein in Amsterdam.
Arm
In zijn beginperiode schilderde Karel Appel (1921-2006) veel kindfiguren. Hij was arm en sloopte zelfs spullen uit zijn huis om op te werken. In 1946 had hij een expositie in het noorden, waar Groningers vooral heen gingen om te kunnen lachen. Er waren maar weinig mensen in die tijd die begrip hadden voor zijn werk.
Nieuw seizoen
De ontdekking is morgenavond te zien op NPO1, in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Tussen Kunst en Kitsch die AVROTROS uitzendt. "Ik heb prachtige kunstobjecten langs zien komen en ook genoeg kitsch. Maar vooral heb ik boeiende, geestige en indrukwekkende verhalen gehoord", zegt presentator Frits Sissing, de opvolger van Nelleke van der Krogt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.