Driehonderd winkelmedewerkers V&D krijgen ontslag: nog onduidelijk hoeveel in Drenthe

De V&D-vestiging in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
De V&D-vestiging in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Driehonderd winkelmedewerkers van warenhuis V&D verliezen hun baan, door een reorganisatie bij het bedrijf. Hoeveel ontslagen er vallen onder medewerkers van de Drentse V&D-vestigingen, kan een woordvoerder van het bedrijf niet vertellen.
"Dat hangt af van de grootte van de winkels. We bekijken per winkel hoe veel winkelpersoneel er nodig is", legt de woordvoerder uit.


Weg én erbij

In sommige vestigingen verdwijnen dus mensen, maar volgens de woordvoerder is het ook mogelijk dat er in vestigingen juist medewerkers bij komen. Het warenhuis heeft in Drenthe vestigingen in Assen, Emmen en Meppel.


Sociaal plan
Voor de medewerkers die hun baan verliezen is het met de vakbonden overeengekomen sociaal plan van toepassing. Medewerkers die wel in een gelijkwaardige nieuwe functie kunnen worden geplaatst, maar niet in de winkel waar zij nu werken, krijgen het aanbod om te worden herplaatst in een nabijgelegen filiaal.

Geïnformeerd

V&D heeft zijn personeel dinsdag geïnformeerd over de reorganisatie. Details over de reorganisatie op het hoofdkantoor worden op dit moment nog uitgewerkt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.