Noorse gevangenen onderweg naar Veenhuizen: vliegtuig uit Oslo geland

EELDE - De eerste groep Noorse gevangenen is onderweg naar Veenhuizen.
Vanmiddag is er een vlucht uit Oslo geland op Groningen Airport Eelde. Verslaggever Peter Vegter ziet een bus klaar staan voor het transport naar de gevangenis. "Er loopt ook extra marechaussee rond, maar als je het niet weet, valt het niet op", aldus de verslaggever. "De mensen zitten nog in het toestel."
Niet bevestigen
De Nederlandse directeur van gevangenis Norgerhaven Jan Roelof van der Spoel en het ministerie van Justitie en Veiligheid willen niet bevestigen dat de gevangenen in het vliegtuig zaten.

Deze week

"We doen geen uitspraken over het transport van gevangenen", aldus een woordvoerder van het ministerie. "We hebben al bekendgemaakt dat ze begin van deze week aankomen in Nederland."
Morgenmiddag zal de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff, op ceremoniële wijze de sleutel van Norgerhaven overdragen aan de Noorse Minister van Justitie, Anders Anundsen.


Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.