Branden in Hoogeveen: 'Nog steeds geen rust'

Branden in Hoogeveen (kaartje: RTV Drenthe)
Branden in Hoogeveen (kaartje: RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - Even was er opluchting in Hoogeveen na de aanhouding van een mogelijke pyromaan. Maar vannacht was er weer brand. Alsof de brandstichter wilde laten weten dat hij of zij nog steeds niet gepakt is.
Dit keer gaat een busje in vlammen op in de Tandarts Schipperstraat. "We gaan uit van brandstichting. Een busje raakt niet zomaar in brand", zegt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. Ook deze brand wordt toegevoegd aan de lange
van branden.
Onrust onder buurtbewoners blijft
Buurtbewoners Jan Stavast en Rieks van der Weide van de Alteveerstraat in Hoogeveen krijgen gelijk. Gisteren zeiden ze op RTV Drenthe blij te zijn met de aanhouding van een 39-jarige verdachte, maar dat ze er niet zeker van zijn dat er nu weer wat meer rust ontstaat. Alleen al in hun eigen straat zijn meerdere branden geweest. Stavast: "Als mijn vrouw er 's nachts uit gaat, dan kijkt ze altijd even of er wat verdachts op straat is. Je weet maar nooit."
Meer dan één dader
De politie zei gisteren ervan uit te gaan dat er meer personen verantwoordelijk zijn voor de tientallen branden. De 39-jarige Hoogeveense verdachte zou betrokken zijn bij een deel van de branden die zijn gesticht in de periode van mei tot en met augustus van dit jaar.
De Hoogevener zit vast en wordt verhoord. "En dat kan nog wel even duren", zegt politiewoordvoerder Valkema.
Wie is de volgende
Ondertussen zit er voor het twaalf man sterke politieteam niets anders op dan verder te gaan met hun onderzoek. Zolang de dader of daders vrij rond lopen, zullen alle inwoners van Hoogeveen alert moeten zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.