Bestuur schaapskooi niet blij met nieuw infocentrum Holtingerveld: 'Kanniewaarzijn'

Het onwtworpen infocentrum bij het Holtingerveld (Rechten: JDdV Architecten)
Het onwtworpen infocentrum bij het Holtingerveld (Rechten: JDdV Architecten)
HAVELTE - Onenigheid over de bouw van een bezoekerscentrum bij de toegangspoort Holtingerveld in Havelte. Er moet een informatiecentrum komen, maar de plek waar het wordt gebouwd, is punt van discussie.
In een niet mis te verstane brief laat het bestuur van de stichting Holtinger Schaapskudde, één van de gebruikers van de toegangspoort, weten dat ze het plan voor het bezoekerscentrum niet acceptabel vindt. "Dit kanniewaarzijn", zegt voorzitter Duco Heun van de schaapskooi.
Betrokken
De gemeente Westerveld wil samen met andere partijen midden in de toegangspoort een bezoekerscentrum met horeca en toiletten bouwen. Het moet een open en transparant gebouw worden waar je doorheen moet lopen om in de buurt van de schaapskooi te komen. De gemeente hoopt daarmee het gebied te versterken. Een horecaondernemer is inmiddels gevonden.
"De aanloop naar dit plan was slecht. We zijn nergens bij betrokken", stelt Heun. "Dit gebouw past niet bij het gebied. Bovendien snijdt het de toegangspoort in twee stukken. Dat kan niet de bedoeling zijn". Volgens de voorzitter zal de schaapskooi er niet van profiteren. En andersom ook niet.
Bezoekerscentrum moet ergens anders komen
Heun wil eigenlijk dat het complete plan van tafel gaat en dat er gezocht wordt naar een betere plek. Maar of dat nog kan? "Als je de stukken leest is alles al in kannen en kruiken."
Inmiddels hebben de gebruikers van de toegangspoort met elkaar een datum afgesproken om over de situatie te praten. Heun vraagt zich hardop af of daar nog wat uit komt.
Dit kanniewaarzijn
In de brief aan de gemeente doet Heun namens de stichting Holtinger Schaapskudde een oproep: "Laat het geen prestigeobject worden van politiek en ambtenarij, maar kijk naar de doelstelling voor het gebied en denk vooral aan de beleving van de recreant. Dit kanniewaarzijn."
De gemeente wil niet reageren op de kritiek en wacht het gesprek af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.