Subsidieregeling voor vervanging asbestdaken verlengd

Op dit moment is al ruim 83.000 vierkante meter asbestdak verwijderd  (Rechten: archief RTV Drenthe)
Op dit moment is al ruim 83.000 vierkante meter asbestdak verwijderd (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De provincie verlengt de subsidieregeling voor het vervangen van asbestdaken en het plaatsen van zonnepanelen met een jaar.
Tot 1 september 2016 kunnen boeren en eigenaren van agrarische gebouwen gebruik maken van de regeling.


Half miljoen euro

De provincie heeft nog ruim een half miljoen euro beschikbaar. "Ik roep iedereen binnen de doelgroep op om na te denken over vervanging van asbestdaken. Zeker nu er nog een gevulde pot met provinciaal geld beschikbaar is en het verbod op bezit van asbestdaken steeds dichterbij komt", zegt gedeputeerde Tjisse Stelpstra. Vanaf 2024 zijn asbesthoudende daken verboden.


Sinds 2013

Het rijk en de provincies stelden in 2013
voor het vervangen van asbestdaken in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen. In Drenthe was toen 970.000 euro beschikbaar.


83 projecten

Op dit moment is al ruim 83.000 vierkante meter asbestdak verwijderd en 3,2 miljoen Wattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd. In de afgelopen twee jaar is 375.000 euro subsidie verleend aan 83 projecten.
"Het aangekondigde asbestverbod heeft in het eerste half jaar van 2015 geleid tot een spectaculaire toename in het aantal aanvragen", aldus gedeputeerde Stelpstra.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.