Verdachte verkrachting in Assen eind deze maand voor de rechter

De zedenzaak wordt op 29 september behandeld (Rechten: archief RTV Drenthe)
De zedenzaak wordt op 29 september behandeld (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De rechtbank in Assen buigt zich op 29 september over de zaak tegen een 24-jarige man uit Assen die ervan wordt verdacht dat hij een plaatsgenote heeft verkracht.
Dat zou gebeurd zijn op 14 september
in de wijk Lariks in Assen.

Pistool in zijn broek

De verdachte deed volgens het OM alsof hij een pistool in zijn broek had en dwong de vrouw mee te lopen naar een bergruimte aan de Van Swinderenhof in Assen. Eenmaal binnen blokkeerde hij de uitgang en verkrachtte hij het slachtoffer.

Opsporing Verzocht

De zaak werd vorig jaar oktober behandeld in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin werden beelden van een bewakingscamera getoond waarop de man te zien was. Een dag later meldde hij zich bij de politie. Hij zei wel op de beelden te staan, maar onschuldig te zijn.

Psychische problemen

Het verzoek van de advocaat van de man om het slachtoffer onder ede te mogen horen als getuige werd door de rechtbank afgewezen omdat dat te belastend zou zijn voor het slachtoffer. De jonge vrouw kampt met psychische problemen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.