Vrijwilligers in Eelde leggen de laatste hand aan zestien praalwagens voor het bloemencorso

EELDE - In zestien tenten in Eelde wordt deze week nog hard gewerkt om de praalwagens op tijd klaar te hebben voor het bloemencorso dat zaterdag en zondag voor de 59ste keer wordt gehouden.
Dit jaar is het motto Time Machine. En net als bij alle voorgaande edities doet elke corsowijk weer zijn uiterste best om met een creatief hoogstandje de meeste eer van jury en publiek in de wacht te slepen.

Saamhorigheid

Alhoewel, voor voorzitter Tjerkinus Wijkstra van corsowijk Vennerstraat – Nieuwe Akkers is de gezelligheid van het bouwen en de saamhorigheid die daardoor in de wijk ontstaat net zo belangrijk. "Vorig jaar werden we winnaar met de ere- en eerste prijs. En natuurlijk smaakt dat naar meer. Maar het samen werken aan een wagen is voor mij ook van belang", zegt hij. Dit jaar bouwen hij en zijn tientallen wijkgenoten de wagen 20.000 jaar voor Christus.
Hunebedcentrum
Bijzonder is dat de twee reusachtige mammoeten op de wagen na het corso een nieuwe bestemming krijgen. "We hebben ze verkocht aan het Hunebedcentrum in Borger waar ze een mooie plek krijgen", vertelt Wijkstra met enige trots.

Entertainment

Zaterdag vanaf 14.30 uur start het bloemencorso met de twee rondgangen door het dorp. Zondag zijn de wagens met daarop de figuranten opnieuw te bewonderen op het festivalterrein waar ook het nodige aan entertainment te beleven valt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.