Topruiter Marc Houtzager: NIC Assen ging al jaren minder

ASSEN - "Wij als ruiters zagen al jaren dat het minder ging met het NIC in Assen", reageert topruiter Marc Houtzager op het niet doorgaan van het hippisch evenement in Assen. Hij vindt het ontzettend jammer, "want het is een geweldig concours."
Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren
Het Noordelijk Concours Hippique werd een evenement met internationale allure in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Internationale springruiters stonden er aan de start, maar sinds de verhuizing naar de TT Hall in Assen gaat het minder.
"Ik ken niet alle ins en outs van het evenement", vertelt Houtzager, "maar organisator BCM heeft naar mijn idee in de laatste jaren in Zuidlaren te weinig aandacht gegeven aan sponsoren." Volgens Houtzager gingen sponsoren hierdoor niet mee na de verhuizing richting Assen.
Meerdere oorzaken
"Ik heb ook begrepen dat de hal en de catering waaraan de organisatie betrokken is tegenzat. De laatste jaren werd er ook teveel geld bij ruiters en bezoekers weg gehaald en niet bij de sponsoren", vervolgt Houtzager.
"Begrijp me niet verkeerd, de organisatie in Assen was perfect. We hadden goede stallen, perfecte parkeergelegenheden echt alles was goed. Maar we misten wel de sfeer en dat krijg je alleen met veel publiek."
Show en topsport
Houtzager vindt dat de organisatie minder ruiters op het programma moet zetten en meer show moet toevoegen om het publiek te vermaken: "Het publiek kom niet voor tachtig ruiters, ze willen hooguit veertig topruiters zien tijdens een avond topsport."
Volgens Houtzager moet het zeker mogelijk zijn om het NIC te behouden in het Noorden. Hij roept het bedrijfsleven dan ook op om te kijken naar sponsormogelijkheden.
De organisatie gaf vanochtend aan er alles aan te doen om volgend jaar het NIC door te laten gaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.