NAM moet waardevermindering van huizen meteen vergoeden

ASSEN - De rechtbank in Assen heeft besloten dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen vooraf moet betalen voor de mogelijke waardevermindering van vele duizenden woningen in het Groninger aardbevingsgebied. Ook al wordt een woning nog niet verkocht.
De zaak werd aangespannen door de stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG), waarbij twaalf noordelijke woningcorporaties en negenhonderd particuliere huizenbezitters zijn aangesloten.

Algemene regeling

De stichting eiste dat de NAM de waardevermindering van de huizen nu al financieel compenseert. Volgens WAG gaat het om zo'n 100.000 woningen in het bevingsgebied die bij elkaar ruim een miljard euro minder waard zijn geworden. De NAM voelde niets voor een algemene regeling vooraf en wilde alleen betalen als een woning wordt verkocht en de schade in de portemonnee wordt gevoeld.
Enkele procenten
De waardevermindering zou in afzonderlijke procedures moeten gebeuren. De rechtbank gaat ervan uit dat de waardevermindering ongeveer enkele procenten bedraagt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.