Zoek mee! 10.000 euro voor gouden tip over bommenlegger Jumbo

De bommenlegger bij de Jumbo (Rechten: politie.nl)
De bommenlegger bij de Jumbo (Rechten: politie.nl)
ASSEN - Maar liefst 10.000 euro heeft de hoofdofficier van justitie over voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de man die bommen legde bij Jumbo-supermarkten.
De politie is al maanden op zoek naar de bommenlegger. In mei legde hij het eerste explosief bij een supermarkt in Groningen. Ook stuurde hij een verjaardagskaart met een explosieve stof naar de Jumbo. Ook in Zwolle werd een bom gevonden. Bij de vestigingen van de supermarkt in Drenthe werden ook
.
Bitcoins
Eind juli hoorde de politie voor het laatst van de bommenlegger. De politie vermoedt dat de dader een man uit Groningen is. De verdachte eiste in een van zijn brieven een aanzienlijk bedrag in de digitale geldeenheid bitcoins.
Nieuwe tips
De politie kreeg na de uitzending van Opsporing Verzocht van gisteravond dertig nieuwe tips binnen. Er zijn ook nieuwe namen genoemd van mogelijke verdachten. Rob Vos leidt het politieonderzoek naar de dader. Volgens hem heeft de bommenlegger in zijn eigen omgeving veel risico genomen, door zelf een explosief te maken.
Veiligheid
"Er is maar een kleine fout nodig om het explosief te laten afgaan. Daarmee bracht hij zichzelf, maar ook de mensen in zijn directe omgeving in gevaar", aldus Vos. "We hopen dat mensen die weten waar hij mee bezig is, zich bij ons willen melden. Desnoods anoniem. Veiligheid staat voorop. Deze afperser moet stoppen. Pas als zijn identiteit vaststaat, kan die veiligheid worden gegarandeerd."
Meer weten over de zaak? Bekijk het politiedossier.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.