Tips over fatale mishandeling Tom de Munter in onderzoek: 'Z'n ouders willen antwoorden'

ASSEN - De vijf tips over de fatale mishandeling van Tom de Munter tijdens de TT Nacht in Assen zijn volgens de politie "nuttig en minder nuttig". De tips kwamen gisteravond binnen na een uitzending van Opsporing Verzocht.
"We gaan vandaag contact opnemen met alle tipgevers en het verder onderzoeken", zegt politiewoordvoerder Wouter de Vries. "Het is nog te vroeg om te zeggen of de gouden tip er tussen zit." De politie wil niets zeggen over de inhoud van de tips.
Heel Nederland
De tipgevers komen volgens De Vries niet alleen uit Drenthe. "Het is heel erg verspreid", aldus De Vries. "Dat is logisch, want er waren 130.000 mensen bij de TT. Daarom hebben we ook de buitenlandse media benaderd om daar ook mensen te vragen of ze iets gezien hebben."
De ouders van Tom de Munter willen volgens De Vries graag antwoorden hebben. Connie en Ad deden eerder al een emotionele oproep aan de dader om zich te melden.
Vreemd loopje
De politie hoopt dat een man die op camerabeelden te zien is, zich wil melden. "Het is een man met een vreemd loopje", aldus De Vries. "Het is een belangrijke persoon voor ons." Ook wordt nog steeds gezocht naar een getuige die zich in eerste instantie had gemeld, maar het politiebureau weer had verlaten.
Gisteren werd meer duidelijk over de bewuste nacht. Er was een ruzie ontstaan, die ook weer werd gesust. De vrienden van Tom waren hem even kwijt, waarna de mishandeling plaatsvond.
Begin augustus loofde het Openbaar Ministerie al 10.000 euro uit voor de gouden tip over de mishandeling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.