Duitse autoslopers bepalen wie meedoen aan de Carbage Run

Een auto van een eerdere editie van de Carbage Run (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een auto van een eerdere editie van de Carbage Run (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - De Carbage Run is zo populair dat na de wintereditie, ook voor de zomereditie geloot gaat worden. Welke vijfhonderd barrels mee gaan doen, bepalen Die Ludolfs. Zij verrichten de loting.
De Duitse autoslopers, bekend van een tv-serie op Discovery Channel, zullen met z'n drieën aanwezig zijn.
De Carbage Run werd voor het eerst verreden in 2009. Het initiatief kwam van Bram Eigenraam uit Emmen. Hij heeft ook nu nog de dagelijkse leiding over de organisatie.
Razendsnel uitverkocht
De zomereditie van vorig jaar was in 58 seconden uitverkocht en daarom wordt er nu geloot. De inschrijving voor deelnemers is nu geopend.
Wanneer is de loting?
Op dinsdag 8 september om 20.00 uur zal de loting plaatsvinden. De loting is dan live te volgen via het Youtube-kanaal van the Carbage Run.
Route zomereditie 2016
De achtste zomereditie van de Carbage Run start in Gorinchem en gaat via Mulhouse, Bolzano, Ljubljana en Banja Luka naar Istrië. Een route van 2500 kilometer door negen verschillende landen.
Barrelrally
De Carbage Run is een vijfdaagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. Alle deelnemers worden uitgedaagd met een zo origineel mogelijk voertuig aan de start te verschijnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.