NAM overweegt hoger beroep na uitspraak over vergoeding voor waardedaling

ASSEN - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat zich verdiepen in de uitspraak van de rechtbank in de verloren rechtszaak over de waardedaling van huizen in het Groninger aardbevingsgebied.
"We gaan de overwegingen goed bestuderen en ons beraden op eventuele vervolgstappen", zegt Martijn Verwoerd, projectdirecteur Groningen aardbevingen van NAM.
Specifieke gevallen
"We herkennen de zorg van bewoners en zijn het eens met de wederpartij dat er in specifieke gevallen waardedaling kan optreden door aardbevingen", aldus Verwoerd. "Daarom compenseren we nu ook al een eventuele lagere verkoopprijs van huizen door aardbevingen via onze waarderegeling."
Meerwaarde
De NAM wil volgens hem niet alleen compenseren voor daadwerkelijk geleden schade, maar ook meerwaarde creëren voor de regio. "Dit doen wij onder meer door te investeren in verduurzaming van huizen, leefbaarheid en economische perspectief."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.