Rechter: Oud-directeur opvang Oosterhesselen heeft recht op geld

De kantonrechter in Assen deed uitspraak (archieffoto RTV Drenthe)
De kantonrechter in Assen deed uitspraak (archieffoto RTV Drenthe)
OOSTERHESSELEN/ASSEN - De voormalig directeur van Pedagogisch Opvangcentrum Drenthe (POCD) in Oosterhesselen, krijgt 17.500 euro van Campus Jeugdzorg, de instelling die de man onlangs ontsloeg. De kantonrechter in Assen heeft bepaald dat hij daar recht op heeft. Het gaat om twee maandsalarissen en gerechtelijke kosten.
Campus Jeugdzorg in het Gelderse Wapenveld waar de inwoner van Benneveld sinds april 2013 manager was, zette de oud-directeur eerder dit jaar op non-actief. Hij zou er een financiële puinhoop van maken en de werksfeer zou onder zijn leiding niet goed zijn.

Niet meer aan het werk
De man vocht dat aan, maar tijdens de rechtszaak twee weken geleden bepaalde de kantonrechter dat de Bennevelder niet weer aan het werk mag in de instelling voor probleemjongeren met een lichtverstandelijke beperking. Hij kan niet meer met zijn baas door één deur, voor de rechter reden genoeg om de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

Afwikkeling faillissement
Ondertussen is curator Peter van Rossum nog steeds bezig met de afwikkeling van het faillissement van het internaat in Oosterhesselen. Het bedrijf liet na het bankroet in april 2013 een schuld van een miljoen euro achter bij onder meer de bank en de Belastingdienst.

De curator en de fiscus zijn bezig met een onderzoek naar de financiële handel en wandel van de oud-directeur. De curator vermoedt dat sprake is van faillissementsfraude.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.