Uitspraak rechter over NAM geldt ook voor gedupeerde Drenten

ASSEN - De uitspraak van de rechtbank over de NAM geldt ook voor bewoners van huizen met aardbevingsschade in Drenthe. "De rechtbank heeft de grondslag voor aansprakelijkheid goed vast gesteld, net als het moment van schadevergoeding", vertelt advocaat Pieter Huitema.
Drenten die rondom het gasveld bij Langelo wonen, liggen ook al jarenlang overhoop met de NAM. Volgens Huitema is de situatie rondom Langelo bijna identiek, maar geldt deze uitspraak voor allerlei soorten zaken waarbij iets wordt gewonnen uit de bodem door een partij waarbij schade ontstaat.

NAM

De rechtbank stelde vandaag Stichting WAG (Waardevermindering door Aardbevingen Groningen) in het gelijk over de uitbetaling van waardevermindering aan huizen door schade van de NAM.
De NAM moet volgens de rechter vooraf de schade door waardevermindering uitbetalen, en niet zoals de NAM het wilde pas bij de verkoop van het huis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.