Burgemeester Hoogeveen: Desnoods het leger inzetten om pyromaan te pakken

HOOGEVEEN - "De pyromaan van Hoogeveen moet snel aangehouden worden. Daarvoor moet alles uit de kast worden gehaald. Desnoods moet Defensie er bij betrokken worden", zegt burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen.
Loohuis zegt dat de politie er bovenop zit, net als hij zelf. De kwestie heeft hoge prioriteit. "Ik heb de overtuiging dat er met man en macht wordt gewerkt om de daders te vinden. Alles wordt uit de kast gehaald". Voorlopig loopt de dader, of daders, nog steeds vrij rond.
Inzet van het leger
Een aantal jaren geleden werd het Groningse dorp 't Zandt geteisterd door een pyromaan. Ook die kon niet in de kraag worden gevat. Totdat het leger werd ingezet met onder andere nachtkijkers en andere apparatuur. Die mogelijkheid zou in Hoogeveen als uiterste middel ook gebruikt kunnen worden.
"Het gaat niet om inzet van militairen, maar om opsporingsapparatuur. Daarvoor moet je wel iets weten over het patroon van de branden. Die was er in 't Zandt wel, maar hier in Hoogeveen niet. Experts zeggen dat we op dit moment alle middelen gebruiken. Mocht het leger wel nodig zijn, dan moeten we ze inschakelen".
Inwoners houden hun mond
Loohuis denkt dat er in zijn stad inwoners zijn die meer weten dan dat ze zeggen. "Dat kan niet anders, dat is bij andere zaken in Nederland ook zo. Er zijn in de omgeving van de dader mensen die meer weten dan dat ze zeggen".

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.