Cliëntenstop bij zorgboerderijen: 'Geen tekort aan jeugdzorg'

Een zorgboerderij in Orvelte (Rechten: archief RTV Drenthe)
Een zorgboerderij in Orvelte (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Kinderen in Drenthe kunnen gewoon jeugdhulp krijgen. Dat stelt voorzitter Roger de Groot van de Jeugdhulpregio Drenthe. Daarin zijn alle Drentse gemeenten vertegenwoordigd.
Jeugdhulpregio Drenthe regelt vanaf dit jaar de jeugdzorg. De Groot reageert op
dat er per direct een cliëntenstop is ingevoerd bij de zorgboerderijen van Stichting Boer En Zorg in Noord-Nederland (BEZINN).

Geen geld meer

BEZINN heeft geen geld meer voor opvang van nieuwe jongeren. De Jeugdhulpregio onderzoekt nu wat er aan de hand is. Het lijkt erop dat meer mensen dan gedacht jeugdhulp willen op een zorgboerderij van de stichting.

Schuiven met geld

"Ouders en kinderen kiezen welke zorg ze willen hebben. Als er meer belangstelling is voor zorgboerderijen, blijft er misschien bij andere organisaties geld over. Met dat geld zou je kunnen schuiven," zegt Roger de Groot namens de Jeugdzorgregio.

Tussen wal en schip

De kinderen komen volgens De Groot niet tussen wal en schip terecht. "Er is genoeg zorg, maar misschien moeten kinderen naar een zorgboerderij die niet van BEZINN is. Of naar een andere jeugdhulpinstelling", zegt hij. Ze kunnen volgens hem bijvoorbeeld terecht bij Accare, Yorneo of PromensCare.

128 miljoen

Drenthe heeft dit jaar in totaal 128 miljoen euro voor jeugdhulp beschikbaar, verdeeld over tientallen instanties.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.