Vroege werk Karel Appel geschat op ruim 20.000 euro

De Karel Appel die ooit gekocht werd voor vijf gulden, is nu ruim 20.000 euro waard (Rechten: Tussen Kunst & Kitsch / Avrotros)
De Karel Appel die ooit gekocht werd voor vijf gulden, is nu ruim 20.000 euro waard (Rechten: Tussen Kunst & Kitsch / Avrotros)
ASSEN - Het vroege werk van kunstenaar Karel Appel dat werd ontdekt tijdens opnames van Tussen Kunst en Kitsch is tussen de 20.000 en 25.000 euro waard, dat werd vanavond duidelijk tijdens de uitzending van het programma.
Het schilderij werd door een familielid van de huidige eigenaresse gekocht voor vijf gulden.

Houten paneeltje

Schilderijenexpert Richard ter Borg beoordeelde het werk dat een mevrouw meenam naar de opnames. “Ineens stond er een mevrouw met een houten paneeltje. De ogen van Richard begonnen te glinsteren. Hij was helemaal wild”, vertelt presentator Frits Sissing.
Niet mooi
De eigenaresse van het schilderij vond het werk eigenlijk helemaal niet mooi. "Maar ik begin het steeds leuker te vinden", zei ze in de uitzending.

Gekocht van Appel zelf

Een lid uit de schoonfamilie van de eigenaresse kocht het schilderij op het Waterlooplein in Amsterdam. "Mogelijk van Appel zelf, toen hij nog niet doorgebroken was”, aldus Sissing.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.