Dames E&O-coach Van Rooden "Moeilijk wordt het, maar we gaan voor top 6"

HANDBAL - Zonder Kelly Erenstein, Nicol Kooiker, Carlijn Berends maar vooral zonder Anouk Nieuwenweg moeten de handbaldames van E&O uit Emmen zich zien te handhaven in de eredivisie. "Dat is de eerste doelstelling natuurlijk", aldus de teruggekeerde coach Mike van Rooden. "Maar eigenlijk mik ik op rechtstreekse handhaving, dus op een top 6 klassering. Dat wordt moeilijk, maar we gaan ervoor."
"Meiden moeten leren om zonder Anouk Nieuwenweg te spelen"
Van Rooden, die in 2004 bij E&O vertrok, verwacht dat zijn team gegroeid is. "Ze moeten leren zonder Anouk Nieuwenweg te spelen. Die testen hebben ze gehad in de voorbereiding en ik merk dat ze het als team steeds beter oppakken. Dat is belangrijk, want we hebben ook nog eens een heel jong team. Of er een leider is als het even wat minder gaat? Nee, niet één persoon. Maar dat hoeft ook niet. ik denk dat ook dan het hele team opstaat."
Mieke Korpel
Naast de vier speelsters die vertrokken of stopten heeft E&O zich niet echt geroerd op de transfermarkt. "Nee, dat klopt. We hebben alleen twee speelsters uit de buurt naar de club gehaald. Mieke Korpel is overgekomen van V&S uit Groningen en Danielle Adolfs maakte de overstap van SVBO, maar zij speelt momenteel in het tweede." Korpel is een talentvolle linkerhoekspeelster die dageliljks op Papendal traint en deel uitmaakt van de nationale Youth-selectie.
VOC en Dalfsen favoriet
Volgens Van Rooden zijn VOC en Dalfsen de favorieten voor de titel. "De sterkte van DOS ken ik eerlijk gezegd niet. Ik weet wel dat E&O er in de afgelopen seizoen goed tegen heeft gespeeld. Ik hoop dat dat dit seizoen ook zo is."
Misker nieuwe sponsor
Tijdens de presentatie werd bekend gemaakt dat de dames de komende twee seizoenen gesponsord worden door Autobedrijf Misker, met vestigingen in Emmen en Stadskanaal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.