Deelnemers Groot verzet tegen kanker halen meer geld op dan verwacht

MEPPEL - Ruim vijfhonderd wandelaars, hardlopers en fietsers beklimmen deze dagen de Mont Ventoux in Frankrijk voor het goede doel.
Voor de negende keer wordt met de beklimming
Groot verzet tegen kanker
geld ingezameld voor het landelijk KWF Kankerfonds en andere regionale doelen die met de kankerbestrijding te maken hebben. Hiervoor is de teller inmiddels al over het bedrag van een half miljoen euro heen.

Vorig jaar meer deelnemers

Dit jaar gaan er 530 deelnemers omhoog met de Stichting Mont Ventoux. Vorig jaar waren dat er iets meer, maar volgens voorzitter Henk ten Hulscher van de stichting Mont Ventoux uit Meppel gaat het om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. "We willen het een aangenaam en fijn evenement maken voor de mensen die met ons richting Zuid-Frankrijk gaan."

Een flinke tocht omhoog

De weg naar de top van de Mont Ventoux, met de start vanuit Sault, is 26 kilometer lang. Het stijgingspercentage is gemiddeld 9 procent. De lopers en fietsers worden daarin begeleid door 100 vrijwilligers. "Ik heb gisteravond nog een aantal deelnemers gesproken, die hadden een gezonde spanning", laat Hulscher vanuit Frankrijk weten.
Vandaag gaan de wandelaars en de hardlopers omhoog. Morgen zijn de fietsers aan de beurt.

Onberekenbare berg

"Het is vandaag prachtig wandelweer, een beetje Nederlands weer", aldus Hulscher. "Maar voor morgen wordt het spannend. Er schijnt onweer op komst te zijn. Dus dat is onzeker. Maar de berg blijft onberekenbaar, net als de strijd tegen kanker als mensen die aan moeten gaan."

Streefbedrag overtroffen

De inzet was om een half miljoen euro op te halen, maar daar zit het initiatief inmiddels al boven. Maar de stichting Mont Ventoux hoopt op meer: "Als er mensen zijn die nog doneren dan moeten ze dat vooral vandaag en morgen nog even doen via onze site grootverzettegenkanker.nl. Dan zijn ze ook symbolisch een beetje bij ons. "

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.