Wethouder Noordenveld moet op zoek naar parkeerplaatsen: raad voor plannen Albertsbaan

De Albertsbaan in Roden (Rechten: RTV Drenthe / Peter Vegter)
De Albertsbaan in Roden (Rechten: RTV Drenthe / Peter Vegter)
RODEN - Een meerderheid van de gemeenteraadsleden van Noordenveld stemt in met het plan om de Albertsbaan in Roden om te toveren tot een aantrekkelijk centrumplein.
Harde eis van de Zakenkring Roden en vastgoedeigenaar VDH blijft daarbij de compensatie van
binnen 150 meter van het winkelgebied. De komende twee weken, tot aan de volgende raadsvergadering, zal wethouder Reint-Jan Auwema proberen om op dit punt alsnog tot overeenstemming met deze twee partijen te komen.
Regionaal koopcentrum
Het opknappen van de Albertsbaan moet er voor zorgen dat Roden de functie van regionaal koopcentrum terug wint. Plan is een ring rond het plein met 140 parkeerplaatsen terwijl er nu plaats is voor 202 auto's.
Het middenterrein wordt aantrekkelijk gemaakt met onder meer groen. VDH koopt hier voor 100.000 euro grond voor "vernieuwende horeca" in combinatie met detailhandel. Voor het plan inclusief tien parkeerplaatsen net buiten de Albertsbaan is 1,6 miljoen euro beschikbaar.
Twee ton extra
Voor de veertig extra parkeerplaatsen die Zakenkring en VDH eisen ter compensatie van verlies op de Albertsbaan, is twee ton extra nodig. Maar de politiek lijkt niet bereid dit bedrag er bij te leggen.
Voor 1 oktober moet er besluit zijn genomen over de totale aanpak van het centrum van het dorp om vier ton aan provinciale subsidie binnen te halen. Voor dit bedrag worden gevels en steegjes rond de Albertsbaan en de parkeerproblematiek in de aangrenzende Heerestraat aangepakt. Die datum is volgens wethouder Auwema cruciaal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.