Veel meer bouwvergunningen verleend in Drenthe

Nieuwbouw (Rechten: archief RTV Drenthe)
Nieuwbouw (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - In Drenthe zijn flink meer bouwvergunningen afgegeven voor de bouw van nieuwe huizen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
In het tweede kwartaal van 2015 steeg het percentage in Drenthe met ruim tweehonderd procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Investeerders lopen voorop

Uit de cijfers van het CBS blijkt dat vooral projectontwikkelaars, makelaars en verzekeraars vergunningen voor nieuwbouw aanvragen. Het aantal ligt nagenoeg op het niveau van voor de crisis.
Particulieren, woningcoöperaties en de overheid vragen nog steeds minder vergunningen aan dan voor de crisis.

Noord-Holland koploper, Groningen blijft achter

In bijna alle regio's is sprake van een stijging, hoewel de verschillen groot zijn. In Noord-Holland was de groei in het aantal afgegeven vergunningen het sterkst met 291 procent. Drenthe staat tweede op de lijst. In het tweede kwartaal van 2015 ging het hier om 266 nieuwe woningen.
Ook in Noord-Brabant en Limburg was sprake van meer dan een verdubbeling van het aantal vergunde nieuwbouwwoningen.
Alleen in Groningen is in het afgelopen kwartaal voor minder woningen een bouwvergunning verleend dan in het tweede kwartaal van 2014.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.