Medewerkers rechtbank vinden geen gehoor tijdens protest: 'Het was een hete bijeenkomst'

ZWOLLE/ASSEN - Medewerkers van de rechtbank in Assen hebben in Zwolle geprotesteerd bij de Raad voor de Rechtspraak. Op de bijeenkomst werd het plan toegelicht om verschillende rechtbanken af te slanken.
Actiewoordvoerder Erik Endlich ging positief de zitting in maar kwam teleurgesteld naar buiten. "Het was een hete bijeenkomst, we hebben alle bezwaren naar voren gebracht. Maar we hebben niet het idee dat er iets mee gedaan wordt", aldus Endlich tegenover
.
Samen optrekken
De medewerkers van de bedreigde rechtbanken willen samen met de Raad voor de Rechtspraak optrekken richting het kabinet. "We willen samen vechten tegen de bezuinigingen. Maar daar vinden we geen gehoor voor."
Landelijke politiek
Volgens Endlich heeft het geen zin verder te praten met de Raad voor de Rechtspraak. "We moeten de bakens verzetten richting de landelijke politiek. We hopen dat er nu zoveel reuring is, dat Den Haag in actie komt. Er rest ons niets anders, we moeten naar de Tweede Kamer."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.