Ouderen in voormalig gemeentehuis Havelte

Het voormalige gemeentehuis (Rechten: Google Streetview)
Het voormalige gemeentehuis (Rechten: Google Streetview)
HAVELTE - Er is een potentiële koper gevonden voor het voormalige gemeentehuis van Havelte. Woonzorg De Berkenhof wil er ouderen in huisvesten.
Het voormalige gemeentehuis staat al jaren leeg. In 2010 werd een makelaar in de arm genomen om het pand te verkopen. De verkoopprijs lag toen rond een miljoen euro.

Beste bod van Woonzorg

Het pand is nu via een bod 'met gesloten envelop' in de verkoop gedaan. De minimumprijs lag op 450.000 euro. Er waren drie biedingen. Woonzorg bood 450.010 euro. Volgens Westerveld is dit het beste bod met het beste plan.
Woonzorg De Berkenhof wil in het pand 20 woonzorgappartementen bouwen. De organisatie heeft op dit moment twee vestigingen in Ansen en Kerkenveld. Naast Havelte is men ook bezig met een vestiging in Fort.

Verlies voor gemeente

De opbrengst is veel lager dan eerder werd verwacht. De verkoopprijs is tonnen gezakt. In de boeken van de gemeente is het pand gewaardeerd op bijna zes ton. Westerveld zal het bedrag in één keer moeten afboeken en het verlies moeten nemen. Ook aan onderhoud is de afgelopen jaren enkele tienduizenden euro's uitgegeven.
De verkoop is nog niet helemaal rond. Woonzorg De Berkenhof moet de financiering nog rond krijgen. Bovendien moet de gemeenteraad er ook nog over praten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.