OM eist zelfde straf in wurgzaak Emmen

Tegen Bieuwke O. eist het OM dezelfde straf (tekening: Janneke de Jonge)
Tegen Bieuwke O. eist het OM dezelfde straf (tekening: Janneke de Jonge)
ASSEN - Het Openbaar Ministerie eist opnieuw een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging tegen de 51-jarige Bieuwke O. uit Emmen.
De vrouw wordt ervan verdacht afgelopen januari haar man in hun woning aan de Druwerbrink in Emmen te hebben gewurgd. Daarna probeerde ze haar 17-jarige dochter te wurgen met een sjaal.
In juni kwam het OM met dezelfde eis, maar tot een uitspraak kwam de rechtbank niet. Die oordeelde dat er meer onderzoek nodig was naar de doodsoorzaak van de man. In het bloed van de man werd een alcoholpromillage van 3,3 gemeten. Volgens deskundigen kon alcoholvergiftiging ook tot de dood hebben geleid. De rechtbank wilde een toxicoloog van het Nederlands Forensisch Instituut horen.
Toxicoloog
De toxicoloog kon vanmiddag ook niet met zekerheid zeggen of de hoeveelheid alcohol de doodsoorzaak was. "Er ontbreken nog gegevens, zoals het tijdstip van de laatste inname en het buiten bewustzijn raken."
Bekentenis
De vrouw werd afgelopen januari in het Duitse Löningen aangehouden nadat ze onder invloed van alcohol een ongeluk had veroorzaakt. Ze vertelde de politie daarna dat ze haar man had gedood en geprobeerd had om ook haar dochter om te brengen. Het OM acht moord en poging tot moord bewezen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.