VVD Assen wil opheldering over uitstel werkzaamheden station

Zo komt het station in Assen eruit te zien (Rechten: archief RTV Drenthe)
Zo komt het station in Assen eruit te zien (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De VVD in Assen wil opheldering over de gevolgen van uitstel van de werkzaamheden aan het spoor tijdens de miljoenenreconstructie van station Assen. De partij heeft schriftelijke vragen ingediend.
Eind vorige maand werd bekend dat ProRail de klus in Assen
. ProRail heeft in de zomer van 2016 extra bovenleidingmonteurs nodig bij werkzaamheden in Utrecht en Amsterdam, waardoor er niet voldoende technici zijn voor het werk in Assen. Ondertussen wil de gemeente Assen wel aan de slag met aanpak van het stationsgebied, een nieuw stationsgebouw en stationsplein.

Gevolgen onvoldoende duidelijk

De VVD in Assen vindt dat het nog volstrekt onduidelijk is, wat de gevolgen zijn van het uitstel door ProRail. De liberalen willen weten wat voor invloed dit heeft op de vastgestelde planning en wat de consequenties zijn, ook financieel, voor het hele project.

Juridisch aansprakelijk?

De VVD vraagt zich daarnaast af in hoeverre de gemeente ProRail aan de eerder gemaakte afspraken kan houden. In een eerdere brief van het college aan de raad werd gesproken over een spoedoverleg met ProRail. VVD Assen wil nu weten hoe het met die gesprekken staat en vraagt zich af van welke planning nu wordt uitgegaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.