Vaste baan voor oud-medewerkers Reestmond Meppel 'moeilijker dan gehoopt'

Plaatsing oud-werknemers Reestmond loopt minder goed dan gehoopt.
Plaatsing oud-werknemers Reestmond loopt minder goed dan gehoopt.
MEPPEL - "Het plaatsen van de oud-werknemers van Reestmond gaat moeizamer dan we hadden gehoopt." Dat zei wethouder Roelof Pieter Koning van de gemeente Meppel gisteravond tijdens de eerste commissievergadering na de zomervakantie.
Vragen
Verschillende fracties in de Meppeler raad stelden vragen over de gang van zaken rond het vinden van banen voor de werknemers van het werkvoorzieningschap.
Einde contract
Voor 22 werknemers van werkvoorzieningschap Reestmond wordt sinds begin dit jaar een baan gezocht. Zij hadden voor 1 januari 2015 een tijdelijk contract. Die tijdelijke contracten werden door de gemeenten Meppel, Staphorst, De Wolden en Westerveld ,die deel uitmaken van Reestmond, niet omgezet in vaste contracten.

Kritiek
Die beslissing oogstte in Meppel al veel kritiek. Maar wethouder Koning was optimistisch over het begeleiden van de werknemers naar een vaste baan.
Optimisme getemperd
Dat optimisme lijkt nu wat getemperd. Voor de eerste groep van 22 werknemers is nog nauwelijks een baan gevonden. Daarnaast volgt er nog een groep van 49 werknemers, waarvan het tijdelijk contract binnenkort afloopt.
Grotere inspanning
"Wat duidelijk wordt is dat we geen ervaring hebben met het plaatsen van deze groep mensen. Daarom gaan we meer personeel inzetten om nog meer inspanning te leveren een vaste baan voor deze moeilijk plaatsbare groep werknemers te vinden", zei Koning gisteravond.
Kwartaalcijfers
Binnenkort komt het bestuur van Reestmond met nieuwe kwartaalcijfers over het begeleiden van oud-werknemers naar een vaste baan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.