Gedeputeerde Stelpstra: We hebben in ieder geval duidelijkheid over de komst van windmolenparken

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra is blij met de duidelijkheid over de komst van windmolens (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Gedeputeerde Tjisse Stelpstra is blij met de duidelijkheid over de komst van windmolens (Rechten: Archief RTV Drenthe)
DROUWENERMOND/DEN HAAG - Een dubbel gevoel. Dat hield gedeputeerde Tjisse Stelpstra over aan het debat over windmolens gisteravond in de Tweede Kamer.
De minister gaf tijdens het debat aan dat de bouw van grote windparken doorgaat, of er nu draagvlak voor is of niet.
"Of je het nu leuk vindt of niet, we hebben nu wel duidelijkheid over de komst van de windparken", zegt Stelpstra. "Dat heeft het debat gisteravond in ieder geval opgeleverd."

'Partijen zetten niet door'

Toch vertrok Stelpstra niet helemaal met een lekker gevoel uit Den Haag. "Zeker rondom Drouwenermond, waar een dubbele lijnopstelling aan windmolens komt te staan, hebben wij de minister er op gewezen dat wij dat niet vinden kunnen. Dat hebben wij deze week nogmaals bij alle woordvoerders onder de aandacht gebracht. Daarin merkte ik dat zij dat ook erg vinden. Maar er was gisteravond geen enkele partij die met een motie heeft afgedwongen dat dit niet mag doorgaan."

Drouwenermond kan nog bezwaar maken

Inwoners van Drouwenermond kunnen nog bezwaar maken tegen de dubbele rij windmolens. Kamp beloofde daar dan nog eens goed naar te kijken.

Gesprek met de minister

Stelpstra heeft nog een beetje hoop voor Drouwenermond. "Wij hebben binnenkort nogmaals bestuurlijk overleg met minister Kamp. Daar zullen wij het probleem nogmaals onder zijn aandacht brengen. "

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.