Vluchtelingen overnachten in bosjes bij NS-station Emmen: gemeente grijpt in

EMMEN - Gestrande vluchtelingen bij het NS-station in Emmen zorgen voor overlast. De gemeente heeft nu ingegrepen en laat na aankomst van de laatste trein in Emmen een extra bus rijden naar het aanmeldcentrum Ter Apel.
Regelmatig komen vluchtelingen 's avonds aan met de trein, terwijl de laatste bus uit Emmen naar Ter Apel dan al weg is. De vluchtelingen sliepen daarom in de bosjes bij het station en deden daar ook hun behoefte.
Wethouder Jisse Otter vertelde dat vanmiddag in het Radio Drenthe-programma Cassata.

Tientallen vluchtelingen in de bosjes

Volgens Otter werden de vluchtelingen met de trein richting Ter Apel gestuurd. Maar ze strandden vervolgens in Emmen op het station. "De laatste bus naar Ter Apel vertrekt 's avonds om half tien. Daarna komen er nog treinen aan in Emmen, maar Ter Apel is dan onbereikbaar. De gestrande vluchtelingen lagen hier dus met tientallen in de bosjes, en deden daar ook hun behoefte", aldus de wethouder.

Dixies en een extra bus

De gemeente Emmen heeft daarop ingegrepen en Dixies laten plaatsen, waarin de vluchtelingen hun behoefte konden doen. Ook heeft Emmen volgens Otter speciaal een extra bus geregeld, die nu reizigers ook 's avonds laat nog naar het aanmeldcentrum in Ter Apel brengt.

'Zo hoort het niet'

Wethouder Otter verbaast zich over de manier waarop vluchtelingen richting Ter Apel worden gestuurd. "Ik begrijp niet dat dit niet beter gecoördineerd wordt. Het is nu door ons opgelost, maar zo hoort het dus niet."

College worstelt met noodopvang

Ondertussen ligt er nog een verzoek bij de gemeente Emmen voor een noodopvang voor 400 tot 600 vluchtelingen. Die opvang zou bij het al bestaande azc moeten komen. Het college worstelt met dit verzoek en legt het binnenkort voor aan de raad.

'Slecht plan'

Wethouder Otter zelf vindt het een slecht plan om een noodopvang te realiseren, omdat er nu geen problemen zijn met asielzoekers en dat wil hij zo houden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.