Fly-In Gees: Minder vliegtuigen door harde wind

GEES - Op het moment dat Freek Dijkstra wil landen met zijn lichtgewicht, eenmotorig vliegtuigje merkt hij het al: de wind speelt vandaag een flinke rol bij de vierde editie van Fly-In Gees.
"Het is heel lastig landen op dit moment, je hebt behoorlijke crosswind waardoor je een beetje weg gezwiept wordt."
Minder vliegtuigen
"Vorig jaar hadden we er 85, het jaar daarvoor 92. Maar het weer nodigt nu niet echt uit om voor je hobby de lucht in te gaan", vertelt Dijkstra. Hoeveel vliegtuigen er richting Gees zullen komen, kan hij dan nog niet zeggen.
"We verwachtten er dit jaar zo'n honderd", vult mede-organisator Hans Habers aan. "Maar gezien de weersomstandigheden wachten vliegers de buien af. We verwachten dan vanuit Duitsland nog wel een aantal vliegtuigen deze kant op."
'Het is niet anders'
Weer of geen weer, de organisatie gaat gewoon volle bak door met het evenement. "We hadden vijfduizend bezoekers verwacht, maar we zijn niet de baas over het weer", vertelt Habers.
Voor iedereen wat te doen
Jong en oud konden in het weiland tussen Gees en Oosterhesselen genieten van onder andere oldtimers, vliegtuigen en oude landbouwvoertuigen. Als er een oud vliegtuigje in het luchtruim van Gees vliegt, genieten twee oudere vliegtuigliefhebbers.
"Van kinds af aan ben ik een liefhebber, ik ben begonnen met radiografisch besturen van vliegtuigen. Daarna heb ik onder andere een spitfire gerestaureerd. Als je een keer hebt gevlogen, dan kom je er niet meer vanaf", aldus een bezoeker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.