VVD Emmen voor opvang extra asielzoekers: 'Wakker Emmen plaatst zich in hoek PVV'

Het azc in Emmen (Rechten: Google Streetview)
Het azc in Emmen (Rechten: Google Streetview)
EMMEN - De VVD in Emmen is voor de komst van 400 tot 600 extra asielzoekers. De gemeenteraad bespreekt eind september de plannen voor een mogelijke noodopvang in Emmen.
Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) zei zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata dat hij een
. Hij vindt het een slecht plan, omdat er nu nog geen problemen zijn met asielzoekers en dat wil hij zo houden.

Verdeeldheid in college

Ook meldde Otter in Cassata dat het college van B en W geen beslissing neemt over de noodopvang, maar het verzoek aan de gemeenteraad voorlegt. "We hebben voor de zomer al een discussie gehad over het verzoek, en daar werd duidelijk dat het politiek erg verdeeld ligt binnen het college. Dus we voelen ons niet vrij om daar zomaar een besluit over te nemen. Daarom leggen we het voor aan de raad."
In de PVV-hoek
“Het optreden van wethouder Jisse Otter in Cassata laat zien dat de coalitie zeer verdeeld is over dit onderwerp", zegt VVD-raadslid Nynke Houwing. Ook de raadsfractie van Wakker Emmen heeft inmiddels aangegeven dat zij tegen de noodopvang is. "Wakker Emmen plaatst zich daarmee in de hoek van de PVV," aldus Houwing
Verantwoordelijkheid
De VVD wil tegemoet komen aan het verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om vluchtelingen op te vangen. "Wij nemen als VVD onze verantwoordelijkheid, die gaan we niet uit de weg", aldus Houwing. "Je kunt hier je ogen niet voor sluiten. Het is een tijdelijke oplossing, op puur humanitaire gronden. Zodat ondertussen gezocht kan worden naar een permanente oplossing. Maar die oplossingen dienen wij over te laten aan onze regering en het Europees Parlement."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.