Organisatie verwacht tachtig paarden op Roldermarkt

ROLDE - "De paardenhandel komt de laatste jaren traag op gang", zegt Tienus Berkepies van de organisatie van de Roldermarkt. Dat was vanochtend vroeg niet anders. Desondanks verwacht Berkepies vandaag wel tachtig paarden op de markt. "En daar zijn we trots op."
Dat de 230ste Roldermarkt vanochtend begon met zon, noemt de Roldenaar een unicum. "De markt begon de afgelopen jaren altijd met regen."

Houtsnippers

Misschien vonden de weergoden het genoeg na de vele buien van de afgelopen dagen. Door de regen veranderde het markt- en festivalterrein in Rolde in een grote modderpoel. Gisteren werd in allerijl een grote hoeveelheid houtsnippers op het terrein gestort, waardoor de festiviteiten kunnen doorgaan.

Ondergrond

"Ik had nog een bult snippers achter het huis liggen. Een paar jaar geleden hebben we ook houtsnippers gebruikt toen een evenement in het water dreigde te vallen. De snippers nemen vocht op en vormen een goede ondergrond", zegt Berkepies.

Springen zonder zadel

Vandaag vinden onder meer een veulenveiling en wedstrijden springen zonder zadel plaats. Traditiegetrouw is het vroeg gezellig op de markt. Al voor half negen wordt jenever geschonken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.