Te weinig paarden op Roldermarkt: organisatie wil meer betalen voor grotere aanvoer

Het aantal paarden op de Roldermarkt viel tegen (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
Het aantal paarden op de Roldermarkt viel tegen (Rechten: Frits Emmelkamp / RTV Drenthe)
ROLDE - De Roldermarkt wil meer en hogere premies geven voor de aanvoer van paarden. Dat moet ervoor zorgen dat er volgend jaar meer paarden en pony's te koop worden aangeboden.
Dit jaar waren er slechts 48 paarden te koop op de Roldermarkt. Dat waren er minder dan in 2014, toen er nog 73 paarden werden aangevoerd en ook minder dan in 2013. Toen er 61 paarden aangevoerd werden. De organisatie hield dit jaar
.

'Leren van andere evenementen'

De organiserende Oranjevereniging en Vereniging voor Volksvermaak Rolde gaat ook goed kijken naar de paardenhandel op andere markten in Drenthe. "We kunnen altijd leren van andere evenementen. We zullen in de komende maanden keuzes maken om volgend jaar tot een stevige aanvoer van paarden te komen", laat organisator Tienus Berkepies weten.

Regenachtig

Volgens het bestuur van de Oranjevereniging en Vereniging voor Volksvermaak Rolde (OVVR) komt het tegenvallende aantal paarden deels door de regen, waardoor de paardenmarkt langzaam op gang kwam. Ook ontbraken de grotere paardenhandelaren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.