'Kosten van vertraging station Assen niet bij de samenleving neerleggen'

ASSEN - Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie vindt het zeer kwalijk dat staatssecretaris Wilma Mansveld het probleem met de werkzaamheden bij station Assen bij ProRail en de gemeente neerlegt.
"De staatssecretaris is verantwoordelijk voor goed openbaar vervoer in ons land", zegt Dik-Faber. "Als het belang van de reiziger en de samenleving centraal staat, dan vind ik niet dat je de kosten van de vertraging bij de samenleving neer kunt leggen."

Bovenleidingmonteurs

De werkzaamheden aan het spoor bij Assen zijn vertraagd omdat er te weinig bovenleidingmonteurs beschikbaar zijn. Die zijn volgend jaar zomer nodig bij twee andere grote spoorprojecten. "Ik vind het onbestaanbaar dat dit de reden van de vertraging is", zegt ze.

In debat

Volgens Dik-Faber is de volgende stap om vervolg kamervragen te stellen of het debat te zoeken met de staatssecretaris. Volgens haar zal het vooral dat laatste zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.